Alle kinderen naar buiten

Boek Alle kinderen naar buiten

Het grote natuuractiviteitenboek

Bestel het boek hier

Alle kinderen naar buiten

Alle kinderen naar buiten is het motto. Kinderen zitten steeds vaker binnen. Op school zitten ze vaak al de hele dag tussen 4 muren en thuis is het niet veel anders. De verleiding om TV te kijken, op de tablet te spelen of te gamen op de playstation is vaak groter dan buiten spelen. Terwijl buitenspelen juist zo belangrijk is voor de ontwikkeling van een kind. Kinderen die veel buiten zijn, hebben minder kans op overgewicht, bewegen zich makkelijker, zijn zelfverzekerder, zijn creatiever en kunnen makkelijker problemen oplossen.

 

Specialist in kinderen en buiten

De afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in de relatie tussen kinderen en (spelen in) de natuur. De natuur is één grote leerschool en het is nog gezond ook. Ik geef advies hoe jij als ouder, leerkracht, begeleider je kan inzetten om kinderen weer naar buiten te krijgen. Op de site www.despeurzoekers.nl vind je veel meer informatie rondom dit thema.

 

Boek “Alle kinderen naar buiten”

Ben je op zoek naar buitenactiviteiten voor kinderen, dan is het boek ‘Alle kinderen naar buiten’ iets voor jou. Dit boek staat boordevol met spannende buitenactiviteiten, uitdagende proefjes, interessante weetjes en handige zoekkaarten voor kinderen, om ze een ultieme natuurbeleving te geven. Het boek is geschreven voor kinderen zelf, voor (groot)ouders, begeleiders op bso’s, maar ook voor leerkrachten. Je kunt het boek vinden in onze webshop.

 

Workshops

Wil jij ook met kinderen naar buiten, maar weet je niet hoe je het aan moet pakken, of wat voor activiteiten je met kinderen kunt doen. Ik bied meerdere workshops aan, om je hierbij op weg te helpen. Zo geef ik workshops rond de thema’s ‘Alle kinderen naar buiten’ en ‘Benut je schoolplein als klaslokaal’. Het doel, kinderen naar buiten te krijgen. Voor wie zijn deze workshops interessant? Lees meer>>> 

 

Groene schoolpleinen

Scholen worden zich er steeds meer van bewust dat een gevarieerd schoolplein waar natuur en beweging samenkomen belangrijk is voor de ontwikkeling van het kind. Ik geef hierin advies voor de aanleg, onderhoud, maar ook gebruik van het schoolplein. Lees meer >>>

Alle kinderen naar buiten

Boek Alle kinderen naar buiten

Het grote natuuractiviteitenboek

Bestel het boek hier