Alle kinderen naar buiten

Is het niet geweldig als kinderen onbevangen in bomen klimmen, zonder angst een spin oppakken of met hun zondagse schoenen in de modder spelen? Helaas spelen steeds minder kinderen buiten, maar wij (groot)ouders, leerkrachten, begeleiders in de BSO/Kinderopvang, gastouders en iedereen die met kinderen werkt kunnen het tij keren. Hoe, dat leer je in deze workshop.

Tijdens deze workshop staat het boek ‘Alle kinderen naar buiten’ centraal. Dit boek heb ik samen met Marieke Dijksman mogen schrijven.

Doel van deze workshop

Het doel van deze workshop is; inspiratie op te doen om kinderen vaker naar buiten de natuur in te krijgen. De natuur is één grote leermeester, maar van deze school maken we veel te weinig gebruik. Daarnaast is buiten spelen gewoon leuk en gezond.

 

Voor wie is deze workshop

Deze workshop op maat wordt gegeven aan Organisaties / Scholen / Gastouderbureaus / Kinderopvang / BSO, IVN- KNNV-afdelingen en (groot)ouders.

 

Wat houdt de workshop in?

Tijdens de workshop gaan we samen ontdekken waarom het zo belangrijk is dat kinderen buiten in de natuur spelen.
Je leert de natuur te bekijken door de ogen van het kind en ervaart hoe kinderen de natuur ontdekken.

De natuur is één grote speelgoedwinkel en speeltuin, samen gaan we winkelen en spelen. Of anders gezegd, we bedenken samen activiteiten die we met kinderen kunnen gaan doen in de natuur, met de mogelijkheden die de natuur ons biedt. Van actief bouwen, het doen van proefjes, tot het gezellig knutselen aan de keukentafel. Het boek ‘Alle kinderen naar buiten’ wordt gebruikt als inspiratiebron.

Als laatste gaan we brainstormen hoe we kinderen weer naar buiten krijgen, met de kennis die je hebt opgedaan.

Optioneel: Buitenactiviteit; we gaan de natuur in om samen te ontdekken welke activiteiten we met kinderen kunnen doen. Dit vraag een creatieve houding van de deelnemers, om in te kunnen spelen op mogelijkheden die de locatie biedt.

 

Duur van de workshop

Afhankelijk van de wensen duurt een workshop 2-4 uur

 

Locatie en kosten van de workshop

Heb je interesse om deze workshop te volgen / aan te bieden, neem dan contact met ons op. We bespreken dan de mogelijkheden, locatie en kosten.

  • Alle kinderen naar buiten
  • Alle kinderen naar buiten 2 scaled